Hóember függődísz, shell pearl (1 db)

Hóember függődísz, shell pearl (1 db)

Csodálatos fényű hóemberes függődísz, amely kulcstartóként vagy akár karácsonyfadíszként is kedves látványt nyújt.

A hóember teste kb. 10 és 16 mm-es fehér shell pearl szemekből készült, a sál piros vagy rózsaszínes strasszköves rondella, a kalap pedig egy hematit hengerből és buttonból áll.

A hóember mérete kb. 40x16 mm, a teljes függő hossza pedig kb. 95 mm, fekete színű akasztóval.

Az ár egy darabra vonatkozik.

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Tudtad?

A hematitról - számos egyéb dolog mellett - azt tartják, hogy
- támogatja az életkörülmények javítására irányuló törekvéseket,
- segít kitartóan követni a célokat, és szükség esetén küzdeni értük,
- elősegíti a vasfelvételt és a vérképződést,
- stimulálja a mirigyeket, a májat és az epét.

A hematitot már az ókori Egyiptomban és Babilóniában is használták vérképződés elősegítésére, illetve vérzéscsillapításra is. Ennek köszönheti a középkori „vérkő” nevet is.

Mit érdemes tudni a shell pearl-ről?

A shell pearl (vagy más néven kagylógyöngy) a mesterséges gyöngyök egyike, de lényeges különbség az egyéb utánzatokhoz képest, hogy természetes alapanyagok felhasználásával készítik, nem úgy, mint a többi gyöngyimitációt, amelyek legtöbbször műanyagból (mint pl. a Tekla-gyöngy) vagy üvegből készülnek (mint egyes Malorka-gyöngyök). De gyártanak gyöngyre hasonlító terméket kerámiából és csontból is.

Ezeknek a gyöngyöknek a magját tengeri kagylók vastag héjából (tehát gyöngyházból) állítják elő, amelyre aztán egy speciális, kb. 0,8 mm vastag bevonat kerül, amely porrá zúzott édesvízi tenyésztett gyöngyöt, minimális színezéket és kötőanyagot tartalmaz.

A shell pearl-t eredetileg azért kezdték el gyártani, hogy utánozzák az igen keresett és viszonylag drága Déltengeri-, illetve a Tahiti-gyöngyöket, amelyeket a Csendes-óceánon lévő sósvízi tenyészetekben a Pinctada maxima és Pinctada margaritifera kagylókban növesztenek.

Így tehát a shell pearl egy gyártási procedúra során előállított mesterséges gyöngy, mégis ugyanazokból a természetes anyagokból tevődik össze, mint maga a tenyésztett gyöngy, ez az oka annak, hogy nehezebb és értékesebb is a műanyagból készült gyöngyutánzatoknál.

Adatok
Szín
többszínű
Felület
fényes
Anyag
vegyes
Típus
ajándék
Méret
40x16 mm
Forma
egyedi
Webáruház készítés