Shell pearl alapanyagszál, világoszöld, golyós, 10 mm, 19 cm

Shell pearl alapanyagszál, világoszöld, golyós, 10 mm, 19 cm

A két végén sima csomóval lezárt alapanyagszálon kb. 19 cm-nyi hosszúságban vannak kb. 10 mm átmérőjű, fényes világoszöld shell pearl szemek, amelyek – egyéb alapanyagokkal, illetve fém- vagy üveg köztes díszekkel együtt felhasználva – kiválóan alkalmasak divatékszerek elkészítéséhez.

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Részletek

Mit érdemes tudni a shell pearl-ről?

A shell pearl (vagy más néven kagylógyöngy) a mesterséges gyöngyök egyike, de lényeges különbség az egyéb utánzatokhoz képest, hogy természetes alapanyagok felhasználásával készítik, nem úgy, mint a többi gyöngyimitációt, amelyek legtöbbször műanyagból (mint pl. a Tekla-gyöngy) vagy üvegből készülnek (mint egyes Malorka-gyöngyök). De gyártanak gyöngyre hasonlító terméket kerámiából és csontból is.

Ezeknek a gyöngyöknek a magját tengeri kagylók vastag héjából (tehát gyöngyházból) állítják elő, amelyre aztán egy speciális, kb. 0,8 mm vastag bevonat kerül, amely porrá zúzott édesvízi tenyésztett gyöngyöt, minimális színezéket és kötőanyagot tartalmaz.

A shell pearl-t eredetileg azért kezdték el gyártani, hogy utánozzák az igen keresett és viszonylag drága Déltengeri-, illetve a Tahiti-gyöngyöket, amelyeket a Csendes-óceánon lévő sósvízi tenyészetekben a Pinctada maxima és Pinctada margaritifera kagylókban növesztenek.

Így tehát a shell pearl egy gyártási procedúra során előállított mesterséges gyöngy, mégis ugyanazokból a természetes anyagokból tevődik össze, mint maga a tenyésztett gyöngy, ez az oka annak, hogy nehezebb és értékesebb is a műanyagból készült gyöngyutánzatoknál.

Webáruház készítés