Shell pearl sötétbarna golyó, 12 mm

Shell pearl sötétbarna golyó, 12 mm

Ezek az egyenként megvehető kb. 12 mm-es sötétbarna Shell pearl golyók kiválóan alkalmasak – egyéb Shell pearl-ökkel, féldrágakövekkel, fém- vagy üveg köztes díszekkel, esetleg  tenyésztett gyöngyökkel együtt felhasználva – teljesen egyedi megjelenésű meálok, fülbevalók, kar- és nyakláncok elkészítéséhez.

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

Mit kell tudni a shell pearl-ről?

A shell pearl (vagy más néven kagylógyöngy) is a mesterséges gyöngyök egyike, de lényeges különbség az egyéb utánzatokhoz képest, hogy természetes alapanyagok felhasználásával készítik, nem úgy, mint a többi gyöngy imitációt, amelyek legtöbbször műanyagból (mint pl. a Tekla-gyöngy) vagy üvegből készülnek (mint egyes Malorka-gyöngyök), de gyártanak gyöngyre hasonlító terméket kerámiából és csontból is.

Ezeknek a gyöngyöknek a magját tengeri kagylók vastag héjából (tehát gyöngyházból) állítják elő, amelyre aztán egy speciális, kb. 0,8 mm vastag bevonat kerül, amely porrá zúzott édesvízi tenyésztett gyöngyöt, egy minimális színezéket és kötőanyagot tartalmaz.

A shell pearl-t eredetileg azért kezdték el gyártani, hogy utánozzák az igen keresett és viszonylag drága Déltengeri-, illetve a Tahiti-gyöngyöket, amelyeket a Csendes-óceánon lévő sósvízi tenyészetekben a Pinctada maxima és Pinctada margaritifera kagylókban növesztenek.

Így tehát a shell pearl egy gyártási procedúra során előállított mesterséges gyöngy, mégis ugyanazokból a természetes anyagokból tevődik össze, mint maga a tenyésztett gyöngy, ez az oka annak, hogy nehezebb és értékesebb is a műanyagból készült gyöngyutánzatoknál.

Hasonló termékek
Adatok
Felület
fényes
Anyag
shell pearl
Típus
alapanyag darabra
Méret
12 mm
Forma
golyó
Webáruház készítés